ukenru
u-stolitsi-popit-na-pervinnu-nerukhomist-perevischuye-popit-na-vtorinnu

У столиці попит на первинну нерухомість перевищує попит на вторинну

 • 6462 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Конкуренція між первинним ринком житлової нерухомості та вторинним - доволі гостра, але попит на нове житло переважає, зокрема у Києві. Про це йдеться у статті ділового видання Бізнес, пише УНН.

Автори статті вважають, що забудовники переманюють частину потенційних і реальних покупців. Особливо зважаючи на те, що зараз забудовники можуть запропонувати не лише велику кількість об’єктів різних цінових категорій, а й широку лінійку фінансових програм та інструментів. А це, за фактичної відсутності іпотеки, залишається для багатьох покупців реальною можливістю для вирішення житлового питання.

У столиці попит на первинну нерухомість перевищує попит на вторинну. У статті наводиться статистика: співвідношення покупців, які шукають об’єкти первинного житла, і покупців, що цікавляться вторинним, становить приблизно 60% до 40% відповідно.

Як повідомляв УНН, експерти радять звертати увагу на житло у новобудовах, адже це не лише нові комунікації, енергоощадність, а й зручні фінансові інструменти, які пропонують забудовники і які дають можливість придбати житло скоріше та більшої площі, ніж на вторинному ринку. Зокрема, найбільший столичний забудовник Холдингова компанія "Київміськбуд" пропонує і знижки при повній оплаті покупки, безвідсоткову розстрочку до введення будинку в експлуатацію, а також іпотеку.

Українські Національні Новини

Економіка