ukenru
u-ssha-znayshli-vinnogo-u-vitoku-velikogo-masivu-sekretnikh-danikh-tsru

У США знайшли винного у витоку великого масиву секретних даних ЦРУ

 • 12377 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Правоохоронні органи США встановили підозрюваного, який передавав секретну інформацію організації WikiLeaks у 2017 році про шпигунську діяльність Центрального розвідувального управління за кордоном, у тому числі, програмного забезпечення для хакерських зламів. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Washington Post.

“Уряд США визначив підозрюваного у минулорічному витоку інформації про значну частину хакерського арсеналу ЦРУ, який використовувався агентством для проведення шпигунських операцій за кордоном”, — зазначається в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештований екс-співробітник ЦРУ допоміг Китаю ліквідувати 20 інформаторів розвідки США

У 2017 році ЦРУ за допомогою ФБР у рамках розслідування масштабного витоку інформації “почало полювання” на передбачуваного інформатора порталу WikiLeaks у своїх рядах. Відзначається, що доступ до засекречених матеріалів мали сотні людей. Слідство перевірило всіх передбачуваних інформаторів і викрила Джошуа Адама Шульте, який працював у групі ЦРУ з розробки комп’ютерного коду для розвідки іноземних противників. Федеральні правоохоронні органи провели обшук у квартирі Шульте в Нью-Йорку, вилучивши персональне комп’ютерне обладнання, блокноти й рукописні нотатки. Однак цих доказів поки недостатньо для того, щоб висунути чоловіку офіційні звинувачення в незаконній передачі інформації сайту WikiLeaks. Зараз він перебуває у в’язниці Манхеттена по справах, не пов’язаних з викраденням інформації.

Поява вищезазначених файлів ЦРУ у відкритому доступі стала одним із найбільших витоків в історії американського розвідувального агентства, що розкриває методи його роботи. На думку представників ЦРУ та колишніх розвідників, ці дані можуть бути використані проти Сполучених Штатів. Деякі з фахівців навіть порівнювали це з крадіжкою файлів АНБ Едвардом Сноуденом, який у 2013 році розкрив існування масштабних програм стеження за переговорами американців та іноземних громадян за допомогою телефону та мережі інтернет.

Українські Національні Новини

Політика