ukenru
u-ssha-u-vyaznitsi-pomer-odin-z-lideriv-ku-kluks-klanu

У США у в'язниці помер один з лідерів Ку-клукс-клану

 • 15182 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У США у в'язниці помер один з лідерів організації "Ку-клукс-клану" 60-х років Едгар Рей Кіллен. Про це повідомляє ВВС Україна, передає УНН.

Е.Кіллен відбував тюремний термін у справі про вбивство трьох борців за права людини в штаті Міссісіпі, він помер у віці 92 років.

Суд засудив його до 60-річного терміну у 2015 році, через 41 рік після злочину, скоєного натовпом расистів 1964 року. Сам Е.Кіллен, колишній баптистський священик, особисто не брав участі у вбивстві, його засудили за організацію злочину.

Так, у 1964 році молоді активісти Джеймс Чейні, Майкл Швернер і Ендрю Гудман були членами Конгресу расової рівності й домагалися реєстрації чорношкірих виборців в цьому південному штаті Америки. Їх заарештували після того, як вони відвідали підпалену церкву, де навчали чорношкірих виборців. Коли їх звільнили, вони потрапили в засідку, влаштовану членами Ку-клукс-клану. Їхні тіла знайшли через шість тижнів - вони були поховані на сільськогосподарських угіддях поруч з земляною греблею.

Зникнення активістів, а потім звістка про розправу над ними шокували США, прискоривши ухвалення 1964 року Білля про громадянські права. Цей законодавчий акт дозволив федеральному уряду втручатися у справи штатів при необхідності захистити американців від расової дискримінації.

Нагадаємо, 20 листопада 2017 року у США помер серійний вбивця Чарльз Менсон

Українські Національні Новини

Новини Світу