ukenru
u-ssha-sturbovani-planamy-netaniahu-zdiisnyty-nastup-v-rafakh

У США стурбовані планами Нетаньягу здійснити наступ в Рафах

 • 21999 переглядiв

США застерігають Ізраїль від масштабного наземного вторгнення в Рафах в Газі, посилаючись на занепокоєння з приводу погіршення гуманітарної кризи і подальшої міжнародної ізоляції Ізраїлю.

Білий дім оприлюднив рішуче публічне попередження Ізраїлю проти вторгнення в багатолюдне місто Рафах у секторі Газа, заявивши, що це поглибить гуманітарну кризу в обложеному анклаві. Про це передає УНН із посиланням на Times of Israel та Aljazeera.

Велика наземна операція була б помилкою. Це призведе до більшої кількості смертей серед невинного цивільного населення, погіршить і без того жахливу гуманітарну кризу, поглибить анархію в Газі та ще більше призведе до міжнародної ізоляції Ізраїлю

- сказав радник США з національної безпеки Джейк Салліван, пропонуючи інформацію про 45-хвилинну розмову телефонної розмови президента США Байдена та Нетаньягу.

Телефонна розмова між Нетаньяху і Байденом стала 20-ю з початку війни після нападу ХАМАСу 7 жовтня, але першою з середини лютого 2024 року. Слід нагадати також промову давнього проізраїльського прихильника і лідера сенатської більшості Чака Шумера, який закликав до дострокових виборів в Ізраїлі, щоб замінити Нетаньягу, який, за словами найстаршого єврейського законодавця в Конгресі, "збився зі шляху".

За даними ізраїльських ЗМІ та пресслужби уряду Ізраїлю, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив президенту США Джо Байдену, що Ізраїль сповнений рішучості "досягти всіх цілей війни" в Газі, включаючи "ліквідацію ХАМАС.

Ми обговорили останні події у війні, включаючи зобов’язання Ізраїлю досягти всіх цілей війни: знищити ХАМАС, звільнити всіх наших заручників і гарантувати, що Газа більше не становить загрози для Ізраїлю, одночасно надаючи необхідну гуманітарну допомогу". цивільному населенню

– сказав у цій заяві Біньямін Нетаньягу.

Нагадаємо

ЄС погодився ввести санкції проти членів ХАМАС та екстремістських ізраїльських поселенців, які нападають на палестинців на Західному березі річки Йордан, що стало першим випадком, коли блок санкціонував насильницькі дії з боку ізраїльських поселенців.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відкинув заклики лідера демократів у Сенаті США Чака Шумера провести дострокові вибори в Ізраїлі, заявивши, що це відверне увагу від конфлікту з ХАМАС в Газі.

Ігор Тележніков

Новини Світу