ukenru
u-ssha-prodovzhuyutsya-peregovori-pro-vidnovlennya-roboti-uryadu

У США продовжуються переговори про відновлення роботи уряду

 • 5528 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Чиновники Білого дому та представники конгресу США продовжуватимуть переговори щодо закриття уряду в суботу, навіть після того, як президент Дональд Трамп заявив, що закриття може тривати "місяцями або навіть роками". Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Трамп призначив віце-президента Майка Пенса, міністра внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен та радника Джареда Кушнера працювати з делегацією конгресу на зустрічі, призначеній на 11-ту ранку за місцевим часом у суботу.

Часткове закриття уряду триває вже два тижні. Трамп домагається згоди палати представників конгресу, яку контролюють демократи, на внесення до урядового бюджету 5 мільярдів доларів на побудову стіни вздовж південного кордону США. Демократи відкидають позицію президента.

Додамо, Трамп заявив у п'ятницю, що може оголосити національну надзвичайну ситуацію, щоб побудувати стіну без схвалення конгресу, але спочатку спробує "переговорний процес". Раніше Трамп описував ситуацію на кордоні як "національну надзвичайну ситуацію", перш ніж відправити туди військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Новини Світу