ukenru
u-ssha-povernulisya-do-ideyi-pomistiti-temnoshkiru-zhinku-na-20-dolaroviy-banknoti

У США повернулися до ідеї помістити темношкіру жінку на 20-доларовій банкноті

 • 13338 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У Міністерстві фінансів США вивчають способи прискорити процес розміщення портрета Гаррієт Табман на лицьову сторону 20-доларової банкноти, який був заблокований за часів Дональда Трампа. Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі, передає УНН з посиланням на видання New York Times.

Цитата

"Міністерство фінансів вживає заходів для відновлення зусиль по розміщенню Гаррієт Табман на лицьовій стороні нових 20-доларових банкнот", - сказала Дженніфер Псакі.

Так, новопризначене Байденом Міністерство фінансів під керівництвом Джанет Л. Єллен, планує прискорити цей графік.

"Важливо, щоб наші гроші відображали історію і різноманітність нашої країни", - додала Дженніфер Псакі.

Доповнення

Так, рішення про заміну пані Табман Ендрю Джексона в якості особи 20-доларової банкноти було прийнято в 2016 році тодішнім міністром фінансів Джейкобом Лью.

Президент Дональд Трамп виступив проти цієї ідеї, а його міністр фінансів Стівен Мнучін зупинив роботу над цією частиною редизайну валюти, аргументуючи це тим, що додавання нових функцій безпеки до грошей є більш нагальним пріоритетом. Пан Мнучін сказав, що банкноти з новими зображеннями не можуть бути випущені в обіг до 2028 року і що майбутній міністр фінансів вирішить, чи замінити Джексона.

Українські Національні Новини

Новини Світу