ukenru
u-ssha-pomerla-naystarisha-v-sviti-zakhidna-rivninna-gorila

У США померла найстаріша в світі західна рівнинна горила

 • 89537 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Найстарша в світі західна рівнинна горила, що міститься в неволі, померла у віці 63 років в зоопарку американського міста Літл-Рок (штат Арканзас). Про це повідомляється в п'ятницю в Twitter зоопарку, передає УНН.

"Ми з сумом повідомляємо про смерть Труді - гранд-дами зоопарку Літл-Рока. Труді в 63 роки була найстаршою у світі західної рівнинної горили, що містилася в неволі. Нам буде її дуже бракувати", - йдеться в повідомленні.

Труді знаходилась в цьому зоопарку понад 31 роки і була єдиною горилою, що народилася на волі, та яка була спіймана і привезена в Арканзас. У 1988 році її і самця Оллі привезли в цей штат з Буффало (штат Нью-Йорк). На той момент інших горил в Арканзасі не знаходилось взагалі.

Західна рівнинна горила є підвидом західної горили і мешкає в Камеруні, Центральної Африканській Республіці, Демократичній Республіці Конго і Габоні. В середньому ці тварини живуть до 40 років на волі і до 50 років в неволі.

The Zoo is sad to announce the passing of Trudy, the grand dame of @LittleRockZoo. At 63, Trudy was the oldest living Western Lowland gorilla living in a zoo in the world. You will be missed, sweet girl.  pic.twitter.com/Xh7KXaGxrl

— Little Rock Zoo (@LittleRockZoo) July 25, 2019

За даними Всесвітнього фонду дикої природи, чисельність популяції західних рівнинних горил через браконьєрство і хвороби скоротилася на 60% за останні 25 років. Вони розмножуються порівняно повільно, самка народжує одного дитинчати кожні п'ять років.

Нагадаємо, в Ісландії виявили понад 50 чорних дельфінів, які померли від невідомих причин.

Українські Національні Новини

Новини Світу