u-ssha-obvinuvachenogo-u-strilyanini-u-sinagozi-zasudili-do-smertnoyi-kari

У США обвинуваченого у стрілянині у синагозі засудили до смертної кари

 • 301627 переглядiв

КИЇВ. 3 серня. УНН. Присяжні в США одноголосно засудили до страти Роберта Бауерса, який у жовтні 2018 року влаштував стрілянину в синагозі в Піттсбурзі, штат Пенсільванія. Внаслідок нападу тоді загинули 11 людей, ще шестеро були поранені. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Суд розглядав справу як масове вбивство з обтяжливою обставиною – мотивом ненависті. Під час стрілянини Бауерс вигукував антисемітські гасла і закликав убивати євреїв.

Стрілянина в піттсбурзькій синагозі «Дерево життя» 27 жовтня 2018 року стала наймасовішим вбивством на ґрунті антисемітизму в історії США. Як повідомили ЗМІ, Бауерс, озброєний гвинтівкою і кількома пістолетами, увірвався до синагоги під час суботньої молитви і відкрив вогонь по парафіянах. До цього він писав в інтернеті пости із погрозами на адресу єврейських громадських організацій.

Вирок Бауерсу – перший смертний вирок, винесений у США за правління адміністрації президента Джо Байдена. Захист наводив аргументи про нестабільний психічний стан обвинуваченого в момент скоєння злочину, проте присяжні не повважали їх доказовими.

Як пише агентство Reuters, наразі н​евідомо, коли Бауерса стратять і чи станеться це взагалі: Міністерство юстиції США запровадило мораторій на виконання федеральних страт, поки переглядає смертну кару, яку Байден обіцяв скасувати, коли балотувався на посаду президента.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині працює ППО - КМВА

     • 795595 переглядiв

    Країни Балтії відключаться від енергосистеми росії

     • 349842 переглядiв

    Зеленський зустрівся з угорською громадою на Закарпатті

     • 611378 переглядiв