ukenru
u-ssha-afroamerikanets-pomer-pislya-zatrimannya-oprilyudnili-zhorstoke-video-areshtu

У США афроамериканець помер після затримання: оприлюднили жорстоке відео арешту

 • 1458361 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. П'ятьом поліцейським в американському штаті Теннессі висунуто обвинувачення у вбивстві після смерті затриманого Тайра Ніколса у Мемфісі. У п'ятницю ввечері міська влада опублікувала більше ніж годину кадрів арешту. Серед оприлюднених матеріалів – три відео з натільних камер і одне відео з камер спостереження, повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

П'ять офіцерів, причетних до арешту, були звільнені після внутрішнього розслідування, їм висунуто кримінальні обвинувачення, включаючи вбивство другого ступеня. Після оприлюднення відео у п’ятницю ввечері двох заступників шерифа округу Шелбі було відправлено у відпустку на час розслідування, ідеться у заяві шерифа Флойда Боннера-молодшого.

Згідно з кадрами, інцидент починає розгортатися з 20:24 за місцевим часом, коли офіцери спочатку зупинили Ніколса, до 21:02, коли на відео нарешті з'являється машина швидкої допомоги, щоб доправити Ніколса до лікарні.

На відео арешту Тайра Ніколса видно, як він кричить, згадує про свою матір, а поліцейські Мемфіса завдають йому кількох ударів, відзначає телеканал. Кадри зі сценами насильства може бути важко дивитися.

Ніколс, ймовірно, помер від травм внутрішніх органів, отриманих внаслідок удару тупим предметом, повідомили CNN медичні експерти після перегляду нещодавно опублікованого відео його арешту під час його зупинення.

Почалися протести. Люди вийшли на марш протесту проти смерті Тайра Ніколса 27 січня в Нью-Йорку, 3 демонстрантів затримано. Протестувальники перекрили міст між штатами у Мемфісі, затриманих не було.

Доповнення

Ніколса було зупинено 7 січня поліцією Мемфіса за небезпечне водіння, і відбулася "конфронтація", повідомили у департаменті поліції. Начальник поліції сказав, що департамент не зміг знайти нічого, що б підтверджувало можливу причину небезпечного водіння.

За даними поліції, 29-річний Тайр Ніколс був госпіталізований після затримання 7 січня і помер через три дні від отриманих травм, 10 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу