ukenru
u-spravi-v-yanukovicha-mayut-figuruvati-takozh-a-yatsenyuk-o-turchinov-yu-timoshenko-advokat

У справі В.Януковича мають фігурувати також А.Яценюк, О.Турчинов, Ю.Тимошенко - адвокат

 • 8505 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. У кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича стосовно Криму мають також фігурувати екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко та низка інших осіб, які брали участь у засіданні РНБО від 28 лютого 2014 року. Про це сказав адвокат В.Януковича Віталій Сердюк після того, як побував у ГПУ, передає кореспондент УНН.

"Справа може бути дуже цікавою, тому що ГПУ де-факто визнала незаконність відсторонення від виконання президентських повноважень В.Януковича станом на 1 березня 2014 року. Тобто, фактично визнала В.Януковича законним президентом,чинним 1 березня 2014 року", - сказав він.

За словами захисника, у даній справі повинні фігурувати особи, які брали участь у засіданні РНБО від 28 лютого 2014 року. Він нагадав, що дане рішення РНБО повністю підтверджує той факт, що людьми, які очолили Україну на той момент, не було вчинено жодних дій, направлених на врегулювання ситуації в Криму.

"Всі люди, які брали участь у РНБО повинні бути, на мій погляд, фігурантами цієї кримінальної справи на рівні з моїм клієнтом. Це Турчинов, Яценюк, Тимошенко, Кубів і низка інших учасників засідання, на якому ухвалювалися рішення стосовно Криму, точніше на якому вони не були прийняті. Фактично, ті люди, які повинні були зі свого боку забезпечити дотримання інтересів у межах даних процесів, офіційно даним рішенням під час обговорення не підтримали ухвалення будь яких рішень по Криму", - наголосив В.Сердюк.

Адвокат зазначив, що про це було заявлено слідчим ГПУ. "Ми з цього приводу готуємо офіційну заяву", - додав він. Тобто, уточнив адвокат, захист В.Януковича клопотатиме перед ГПУ про долучення як стенограми засідання РНБО до матеріалів справи, яка нещодавно була розсекреченою, так і клопотання про притягнення всіх даних осіб до відповідної кримінальної справи.

Як повідомялв УНН, замість екс—президента України Віктора Януковича, якого сьогодні на 10:00 викликали до слідчого відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, до ГПУ прийде його адвокат.

Українські Національні Новини

Політика