ukenru
u-spravi-schodo-eks-ministra-dokhodiv-i-zboriv-zaversheno-spetsialne-dosudove-rozsliduvannya-gpu

У справі щодо екс-міністра доходів і зборів завершено спеціальне досудове розслідування - ГПУ

 • 8526 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра доходів і зборів України та ще чотирьох осіб, передає УНН із посиланням на прес-службу ГПУ.

"...завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні від 18.06.2014 за підозрою колишнього Міністра доходів і зборів України та ще чотирьох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч.2 ст. 364; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209 КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, на даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність у повідомленні вказаним особам про завершення досудового розслідування та запиту про відкриття матеріалів.

Як повідомляв УНН, екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко підозрювався у заволодінні держмайном в особливо великих розмірах.

Його було оголошено у розшук у травні 2014 року. Згодом з'явилась інформація, що Клименко втік з країни.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року суд дозволив заочне слідство щодо екс-міністра Олександра Клименка.

Як повідомляв УНН, 13 березня 2019-го справу екс-міністра Клименка передали до суду.

За словами Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, міністр часів Януковича Клименко та його поплічники пограбували кожного українця на 300 доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП