ukenru
u-spravi-nardepa-vtikacha-shepelyeva-prokurori-gotovi-pereyti-do-stadiyi-debativ

У справі нардепа-втікача Шепелєва прокурори готові перейти до стадії дебатів

 • 12467 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Вчора, 1 листопада, у Деснянському районному суді міста Києва слухали справу за фактом втечі з-під варти колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва, передає кореспондент УНН.

Судове засідання розпочалося о 12 годині ранку. Шепелєва доставили до суду у супроводі кількох конвоїрів. Його інтереси в суді представляли троє захисників.

У ході судового засідання двічі оголошувалася перерва: за ініціативи захисника обвинувачено та, безпосередньо, самого Шепелєва.

Так, захист Шепелєва попросив суд взяти перерву на 10 хвилин, аби з'ясувати, чи є дійсним редакційне посвідчення кореспондента УНН, чи має останній сторінку у соціальній мережі Facebook. Також, у ході перерви захист Шепелєва намагався встановити, з якою метою прибув кореспондент УНН на судове засідання.

Після закінчення перерви суд приступив до розгляду справи.

З боку захисників Шепелєва було подано кілька клопотань. Адвокати Шепелєва детально зачитували їх, на що йшло, щонайменше, по пів години.

Захист Шепелєва часто затягує розгляд справи, каже прокурор у справі Олександр Климович.

"Вони заявляють клопотання, які не ґрунтуються на нормах чинного КПК. Вживають різні заходи, як, наприклад, повністю цитують чинні нормативно-правові акти. На те, щоб зачитати клопотання, у них може піти більше ніж пів години", - зазначив він.

З плином двох годин судового засідання прокурори у справі подали клопотання про перехід до стадії судових дебатів. За їх словами, стадія доповнень у справі триває задовго — з червня цього року.

"Захист подає одні й ті самі клопотання. Навіть ті, в яких їм вже було відмовлено. Варто перейти до стадії дебатів. Вона наблизить вирок суду у справі, бо після стадії дебатів обвинуваченому надається останнє слово і суд видаляється в нарадчу кімнату", - роз'яснив Климович.

Адвокати Шепелєва погодилися з клопотанням прокурорів. Однак додали, що якщо зараз перейти до стадії дебатів — це обмежить їх у праві на захист обвинуваченого. І попросили суд "не поспішати" із звершенням стадії обговорення.

У свою чергу Шепелєв ніяк не прокоментував пропозицію прокурорів. Він лишень попросив у суду 30-хвилинну перерву, аби написати заяву про відвід одного з них.

Нагадаємо, обвинувачений в організації вбивств і розкраданні грошей із "Родовід банку" народний депутат 5-го і 6-го скликань Олександр Шепелєв втік з-під варти через "лікарняну схему" у 2014 році. Чотири роки він переховувався в Росії і лише у 2018 році був затриманий українськими правоохоронцями.

За втечу Шепелєву загрожує до 8 років позбавлення волі.

Інші справи за обвинуваченням Шепелєва слухаються в різних судах столиці. Зокрема Оболонський суд слухає справу за обвинуваченням Шепелєва в організації вбивства банкіра Сергія Кириченка.

Його вбили у січні 2003 року. За даними слідства, йому завдали щонайменше 14 ножових поранень.

Мотивом стали бізнесові інтереси — ВАТ АКБ "АвтоКразБанк", де Кириченко був головою наглядової ради, успішно функціонувало та було конкурентом ЗАТ КБ "Донкредитінвест", інтереси якого представляв Шепелєв.

Слідство стверджує, що виконавців вбивства шукала особа на ім’я Сергій Чередніченко (водій екснардепа, як пишуть ЗМІ). Виконавці попросили за вбивство 40 тисяч доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП