ukenru
u-spravakh-dbr-vzhe-ogolosili-pidozri-220-lyudyam-za-koruptsiyu

У справах ДБР вже оголосили підозри 220 людям за корупцію

 • 9654 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. За справами, розслідування у яких веде Державне бюро розслідувань, уже оголосили підозри 220 особам, які підозрюються у причетності до корупційних діянь. Про це заявив директор ДБР Роман Труба під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, передає кореспондент УНН.

"Ми розслідуємо 10 тис. кримінальних проваджень, з яких більше 3 тисяч – це корупційні злочини. З цієї кількості 220 особам уже оголошено підозри, 70 обвинувальних актів уже скеровано до суду", - зазначив Труба.

За його словами, у частині цих обвинувальних актів уже є обвинувальні вироки суду.

При цьому він нагадав, що зокрема ДБР викрила групу топ-посадовців Держслужби зайнятості, які систематично вимагали та отримували "відкати" від будівельних підприємств в обласних центрах. За цими справами оголошено підозри трьом чиновникам, а в.о. голови Держслужби арештовано із правом внесення застави в 20 млн грн.

Також Труба нагадав про справу щодо чиновників Міноборони, які закуповували неякісне майно для потреб армії.

При цьому він додав, що на одного слідчого ДБР припадає розслідування 35 злочинів, що є великим навантаженням.

Нагадаємо, на сьогодні ДБР проводить досудове розслідування у майже 10 тисяч проваджень, 1,6 тисяч проваджень з обвинувальним актом скеровано до суду. Винесено 307 обвинувальних вироків суду.

Українські Національні Новини

Політика