ukenru
u-sofiyskomu-sobori-zaplanuvali-restavratsiyu-mozayik-i-fresok

У Софійському соборі запланували реставрацію мозаїк і фресок

 • 10022 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Реставрацію унікальних мозаїк, фресок та олійного живопису анонсували в Софійському соборі у Києві. Про це заявила генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, передає УНН з посиланням на прес-службу заповідника.

У заповіднику заявили, що це планова реставрація південної частини підкупольного простору Софійського собору. Востаннє роботи тут проводились майже тридцять років тому.

Основні види реставраційних робіт заповідник зміг би здійснити самостійно, силами науково-реставраційної майстерні. А от на встановлення необхідних риштувань коштів не вистачало, зазначили у заповіднику.

Так, "Софія Київська" отримала грант на 15 тисяч євро від кіпрського благодійного фонду для здійснення інспектування та реставрації мозаїк, фресок та олійного живопису в південному крилі трансепту собору Святої Софії у Києві.

Наразі необхідні для встановлення риштувань та закупівлю матеріалів кошти було отримано, і в заповіднику оголосили про початок реставраційних робіт. Інспектування та реставрація буде здійснюватися командою заповідника під керівництвом головного майстра з реставрації пам’яток Анатолія Остапчука.

Всі роботи планується завершити впродовж 2018 року.

Нагадаємо, біля Андріївської церкви в Києві демонтували МАФи.

Українські Національні Новини

Київ