ukenru
u-sluzi-narodu-poboyuyutsya-scho-zakonoproekti-pro-kolaboratsionizm-budut-oskarzhuvati-v-ksu

У "Слузі народу" побоюються, що законопроекти про колабораціонізм будуть оскаржувати в КСУ

 • 12893 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. До законопроектів про колабораціонізм буде підвищена увага з точки зору їх відповідності регламенту, адже є побоювання, що подібні законодавчі ініціативи будуть оскаржувати в Конституційному суді щодо їх відповідності Конституції. Про це під час брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради у понеділок, 1 березня, заявив перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Там є багато законів про колабораціонізм. Є версія наших депутатів, є версія колег з інших фракцій. Я думаю, потрібно щоб всі процедури пройшли. Точно до таких законопроектів буде підвищена увага з точки зору їх бездоганної, я б сказав навіть філігранної відповідності регламенту. Тому що у мене є побоювання, що подібні законопроеки будуть оскаржувати в Конституційному суді щодо їх відповідності Конституції. Це право опонентів, опозиції", - сказав Корнієнко.

Деталі

Зі слів заступника голови фракції, нардепи при підготовці таких законопроектів і при їх розгляді повинні "максимально коректно і максимально детально пояснити людям, що ми робимо, на що це спрямовано і як це пов’язано з інформаційною безпекою, які це дасть додаткові можливості для інформаційного захисту країни".

"І треба обов’язково поставити ті запобіжники, про які говорить суспільство – щоб це не було огульно, щоб це не були якісь там "трійки" - щоб це все збалансовано відбувалось. Подібні законопроекти я думаю, у нашій ситуації в нашій країні точно треба обговорювати", - додав він.

Контекст

Минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 5144 про встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність.

Законопрєктом передбачено покарання за будь-яку публічну підтримку дій Росії проти України, її незаконних утворень на тимчасово окупованих територій, інформаційну пропаганду, добровільне зайняття посад в органах влади т.з. республік та окупованого Криму, надання матеріальної допомоги та фінансування воєнізованих формувань та інші дії, які загрожують національній безпеці держави.

Українські Національні Новини

Політика