ukenru
u-sluzi-narodu-nazvali-proekti-zakoniv-na-rozglyad-tsogo-tizhnya-u-vr

У "Слузі народу" назвали проекти законів на розгляд цього тижня у ВР

 • 11107 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Парламент цього тижня планує розглянути законодавчі ініціативи, пов’язані з його роботою, діяльністю органів суддівського самоврядування, про припинення відшкодування витрат у разі пропуску народними депутатами засідань без поважних причин та низку антикорупційних ініціатив. Про це на засіданні погоджувальної ради ВРУ заявив перший заступник голови депутатської фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

"Рада розгляне в другому читанні проект закону №1008 щодо діяльності органів суддівського врядування, а також низку законів щодо реформи Регламенту Верховної Ради, закон про припинення відшкодування витрат у разі пропуску народними депутатами засідань без поважних причин", - наголосив Олександр Корнієнко та додав, що на прийняття останнього законопроекту особливо очікують не депутати, а люди, зацікавлені в контролі роботи народних обранців.

Окрім того, під час пленарних засідань на цьому тижні народні депутати розглянуть законопроекти про запровадження електронного документообігу, також економічні ініціативи та кілька антикорупційних проектів про так званих викривачів корупції. Законодавчо пропонується передбачити, що останні будуть отримувати 10% від суми, яку вдалося зберегти для держави. Утім, чи будуть це саме 10%, нардепи будуть обговорювати, уточнив Корнієнко.

Так само в другому читанні народні депутати планують розглянути секторальні ініціативи та законопроект, покликаний знизити корупційний рівень у сфері будівництва. Також Рада розгляне законопроект №2189 щодо децентралізації.

Нагадаємо, протягом минулого сесійного тижня народні депутати ухвалили в цілому 24 закони.

Українські Національні Новини

Політика