ukenru
u-slovachchini-z-25-listopada-zaprovadzhuyetsya-dvotizhneviy-zagalnonatsionalniy-lokdaun

У Словаччині з 25 листопада запроваджується двотижневий загальнонаціональний локдаун

 • 14887 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Словаччина повідомила про найвищий щоденний приріст нових випадків COVID-19 у середу, напередодні засідання уряду, на якому, було узгоджено двотижневий загальнонаціональний локдаун з 25 листопада. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Згідно з даними Our World in Data, у Словаччині з 5,5-мільйонним населенням найвищий у світі приріст зараження на душу населення.

У Словаччині, яка має третій найнижчий рівень вакцинації в Європейському Союзі, щеплене лише 45,7% населення, такий сплеск чинить тиск на лікарні.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що кількість госпіталізованих досягло "критичної точки" в 3 200 осіб і наближається до піку в 3 800, який спостерігався під час останньої хвилі пандемії. У міністерстві заявили, що майже 83% пацієнтів не було повністю вакциновано.

Загалом у Словаччині зареєстровано 631 738 випадків зараження коронавірусом та 14 056 випадків смерті.

Додамо

У Центральній та Східній Європі спостерігається сильний сплеск випадків COVID-19: Чехія та Угорщина також повідомили про рекордні щоденні дані про нові випадки коронавірусу в середу.

Сусідня Австрія, вже цього тижня ввела локдаун для населення принаймні на 10 днів.

У понеділок Словаччина вже запровадила нові обмеження щодо нещеплених громадян, яким заборонено відвідувати усі другорядні магазини, торгові центри та будь-які публічні заходи чи збори. Невакцинованим громадянам необхідно проходити тестування двічі на тиждень.

Українські Національні Новини

Новини Світу