ukenru
u-skandinavskomu-mistechku-rozpovili-pro-progres-budivnitstva

У скандинавському містечку розповіли про прогрес будівництва

 • 8598 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У ЖК Scandia розповіли про прогрес будівництва скандинавського містечка, повідомляє УНН з посиланням на сайт компанії.

Архітектура

Фасади. У будинках ЖК Scandia буде так званий комбінований фасад. Це передбачає поєднання двох типів фасаду: вентильованого і мокрого.

Мокрий фасад містить утеплювач, який кріпиться на дюбелі до стіни. Утеплювач - мінераловатна плита товщиною 100 мм, а в місцях її кріплення на залізобетон - 150 мм.

Плиту накривають капроновою сіткою, яку "втоплюють" у клей, формуючи таким чином захист м/плити від зовнішнього середовища, щоб зберігати її завжди сухою. Після наноситься шар, який створює фінішну фактуру і гамму кольорів фасаду (зовнішній вигляд).

У вентильованому фасаді після шару м/вати передбачена установка захисної плівки (вітробар'єр), що запобігає вивітрюванню вати. Фасад по напрямних облицьовують плиткою (імітація під цеглу), між обробною плиткою і ватою залишається повітряний прошарок. Простір біля вікон, а також з'єднувальні планки, укоси вікон і дверей будуть оброблені металом.

Скління. 29 будинок засклений на 20%.

Будівництво

Покрівля. Проект передбачає облаштування шатрового даху: металевий каркас (металеві балки) на які укладаються дерев'яні крокви, зверху на крокви "б'ються" лати. Поверх обрешітки - металева фальцева покрівля. Дерев'яні конструкції обробляють антисептиком, який захищає від процесів гниття, і антипіреном для захисту від загоряння.

Простір між кроквами заповнюють утеплювачем товщиною в 250 мм. Знизу утеплювач захищений "паробар'єром", зверху - "гідробар'єром". Переваги металевого даху в його довговічності та естетичності. Такий дах також більш "екологічний", якщо порівнювати, наприклад, з шиферним покриттям.

Кладка стін. Кладка стін з газоблоку: 28 будинок - готовність 95%, 29 будинок - закінчена на 85%, 27 будинок - 12%.

Інженерія

Внутрішньобудинкова інженерія. Зараз ведуться роботи з облаштування вентиляційних каналів. У 29 будинку завершені роботи з облаштування газоходів, що відводять газ від котлів опалення.

Більш детальну інформацію можна отримати у відділі продажів ЖК Scandia, де також встановлено макети пристрою фрагментів фасаду, покрівлі, вікон.

Як повідомляв УНН, житловий комплекс Scandia опублікував відеозвіт будівництва.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу