ukenru
u-sk-rf-povidomili-pro-zvilnennya-zatrimanogo-v-ukrayini-rosiyanina

У СК РФ повідомили про звільнення затриманого в Україні росіянина

 • 9005 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Росіянина Володимира Бєзобразова, затриманого в Україні, звільнено. Про це повідомила представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає УНН з посиланням на РІА “Новости”.

За словами представника СК РФ, чоловіка затримали у червні 2014 року, коли він із сім’єю відпочивав в Одесі. Його було звинувачено у вербуванні місцевих жителів для участі в конфлікті в Донбасі на стороні бойовиків.

У СК РФ заявили, що проти В.Безобразова під час застосовували фізичне та психологічне насильство, щоб домогтися від нього зізнання. Для психологічного тиску, за словами С.Петренко, співробітники СБУ погрожували чоловікові розправою над його рідними.

У березні 2015 року суд засудив чоловіка до умовного терміну покарання. Проте, як повідомили у СК РФ, співробітники СБУ затримали росіянина на виході із залу суду і знову посадили до в’язниці.

“Слідчі СК Росії знайшли причетних до викрадення Безобразова, але їх імена поки не розголошуються, оскільки триває розслідування цього та інших випадків викрадення російських громадян на Україні”, — наголосили у російському відомстві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП