ukenru
u-sichni-dps-viyavila-porushennya-pid-chas-viplati-zarobitnoyi-plati-u-kozhnogo-drugogo-pratsedavtsya-scho-pereviryavsya

У січні ДПС виявила порушення під час виплати заробітної плати у кожного другого працедавця, що перевірявся

 • 9364 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. У січні українські роботодавці додатково уклали майже 19 500 трудових договорів з найманими працівниками. Подібний результат став можливим завдяки активній роз'яснювальній роботі, яку проводить Державна податкова служба разом з Держпраці в рамках кампанії з легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення. Про це повідомляє ДПС України.

"У січні ми зафіксували різке зростання повідомлень про прийом на роботу, тобто укладених трудових договорів. Причому, як показує перша декада лютого, хороша динаміка зберігається і далі. Якісна роз'яснювальна кампанія дає результат, якого неможливо досягти тільки силовими і адміністративними методами", - заявив глава ДПС Сергій Верланов.

У податковій службі підкреслили, що протягом січня також зареєстрували власну справу близько 2700 громадян, які до цього здійснювали підприємницьку діяльність без належного оформлення. Таким чином, бюджети різних рівнів додатково отримали 18,3 млн грн податку і зборів та 19,9 млн грн єдиного внеску.

Відзначимо, що в цілому протягом минулого місяця ДПС провела 501 перевірку суб'єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам.

Внаслідок, податківці виявили 262 випадки, або 52% від загальної кількості, недотримання податкового законодавства та донараховано порушників до сплати 74 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 23 млн грн єдиного внеску та близько 5 млн грн військового збору.

Також органами ДПС було виявлено близько 900 найманих осіб, праця яких використовувалася працедавцем без належного оформлення трудових відносин.

Додамо, що вчора був оприлюднений публічний звіт про підсумки діяльності Державної податкової служби України за 2019 рік. Ознайомитися з ним можна за цим посиланням.

Нагадаємо, нещодавно в інтерв'ю глава ДПС Сергій Верланов розповів про результати роботи, найближчих планах і виклики, які стоять перед податковою службою під його керівництвом.

Українські Національні Новини

Економіка