ukenru
u-shtabi-ato-ne-viryat-scho-boyoviki-na-donbasi-vidvedut-zaboronene-ozbroyennya-do-20-lyutogo

У штабі АТО не вірять, що бойовики на Донбасі відведуть заборонене озброєння до 20 лютого

 • 14169 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Українські сили у зоні проведення АТО давно відвели заборонене мінськими угодами озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, при цьому бойовики цього досі не зробили і навряд чи зроблять. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив прес-офіцер АТО Леонід Матюхін, коментуючи рішення тристоронньої контактної групи про відведення забороненого озброєння до 20 лютого.

"З української сторони важке озброєння давно відведено. А як це буде відбуватись зі сторони бойовиків, ми дізнаємось пізніше. Але станом на сьогодні я бачив, що вони нічого не відводили. Вони вели вогонь з 120-міліметрових мінометів по Кам’янці, Верхньоторецькому, Кримському. З 82-міліметрових вели обстріли по Авдіївці та Пісках", - сказав він.

Також Л.Матюхін додав, що у випадку, якщо відведення зі сторони бойовиків не відбудеться, українська сторона реагуватиме так, як реагувала і раніше.

"У разі обстрілів будемо реагувати адекватно. Поки що було достатньо того озброєння, що в нас є, щоб вони не могли наступати. Скільки робили спроб, але їм не вдавалося", - додав він.

Прес-офіцер АТО вважає, що бойовики не будуть відводити озброєння.

"На мою думку, вони не будуть відводити озброєння, тому що це не вперше і не вдруге. Вони прийшли не для того, щоб розквітав цей край, а для того, щоб знищити якомога більше", - додав Л.Матюхін.

Як повідомляв УНН, у Мінську в контактній групі домовилися про відведення забороненого згідно з мінськими угодами озброєння на Донбасі до 20 лютого.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП