u-serbii-na-parlamentskykh-vyborakh-pidrakhuvaly-80percent-biuleteniv-vuchych-vzhe-oholosyv-pro-peremohu-svoiei-koalitsii

У Сербії на парламентських виборах підрахували 80% бюлетенів: Вучич вже оголосив про перемогу своєї коаліції

 • 33780 переглядiв

Коаліція Александара Вучича "Сербія не повинна зупинятися" лідирує на парламентських виборах у Сербії з 46% голосів після підрахунку 80% бюлетенів, що свідчить про перемогу та абсолютну більшість у парламенті.

У Сербії підрахували 80% бюлетенів парламентських виборів. За даними інститутів дослідження громадської думки CeSID і Ipsos,  лідирує коаліція Александара Вучича – "Сербія не повинна зупинятися". Він вже оголосив про перемогу своєї коаліції на позачергових парламентських виборах. Про це пише видання DW, передає УНН.

Деталі 

Президент Сербії Александар Вучич у ніч на понеділок, 18 грудня, оголосив про перемогу коаліції "Александар Вучич - Сербія не повинна зупинятися", очолюваної сербською прогресивною партією (SNS), на позачергових парламентських виборах у країні. 

"Зі 127 мандатами у нас буде абсолютна більшість у парламенті", - заявив Вучич, 

При цьому, після підрахунку 80% бюлетенів коаліція Вучича набирає 46% голосів. Це на два відсоткові пункти більше, ніж на минулих парламентських виборах, які відбулися в Сербії 20 місяців тому. Як зазначають спостерігачі, якщо цей результат збережеться, коаліція Вучича може отримати більшість місць у однопалатному парламенті Сербії. 

На другому місці - опозиційна група "Сербія проти насильства". За останніми підрахунками вона набрала  23% голосів виборців, які дають їй право на мінімум 57 місць у парламенті.

Раніше 

УНН повідомляв, що за підрахунками 65,1% бюлетенів парламентських виборів лідирує коаліція Александара Вучича – "Сербія не повинна зупинятися" із 46,6%. 

Контекст

У неділю, 17 грудня, у Сербії завершилося голосування на парламентських та муніципальних виборах. Явка на виборах у Сербії на 18:00 за місцевим часом становила 51,93%.

Виборці обирали на чотири роки 250 депутатів Народної скупщини (однопалатний парламент), а також своїх представників у 65 містах та муніципалітетах, включаючи Белград та автономний край Воєводіна.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

На Хмельниччині вночі знешкодили "шахед" - ОВА

 • 113026 переглядiв

ППО збила "шахед" на Миколаївщині

 • 35975 переглядiв

Ворожим обстрілом пошкодило агропідприємство на Харківщині

 • 34914 переглядiв

Війська рф вночі вдарили з артилерії по Нікополю

 • 32939 переглядiв

"Те, що зробив Шольц, увійде в історію", – Кулеба

 • 113081 переглядiв

За добу відбулося 64 бойові зіткнення на фронті – Генштаб

 • 32296 переглядiв