ukenru
u-senati-ssha-rozglyadayut-dodatkovi-sanktsiyi-schodo-pivnichnogo-potoku-2

У Сенаті США розглядають варіант запровадження додаткових санкції щодо "Північного потоку-2"

 • 13378 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Принаймні два сенатори США розглядають питання про розробку подальших санкцій щодо російського газопроводу "Північний потік-2", якщо Москва піде далі і закінчить прокладку труб. Про це повідомляє агентство Reuters, передає УНН.

Відзначається, що законодавство США про санкції, яке спочатку просувалося сенаторами республіканцем Тедом Крузом і демократом Джин Шахін, в грудні зупинило роботу швейцарсько-голландської компанії Allseas, що займалася прокладкою газопроводу.

Зараз же російське трубоукладальне судно планує завершити 160 км проекту, які залишились.

Раніше прессекретар Круза Лорен Блер Аронсон заявила, що "всі варіанти залишаються на столі", щоб зупинити "Північний потік-2".

"Як і раніше - існують варіанти санкцій, які були розроблені та обговорені у 2019 році, що значно розширило б рамки санкцій", - сказала вона.

Якщо торішній законопроект не зумів зупинити проект, сказала Аронсон, "звичайно, ці варіанти будуть переглянуті".

Шахін також "уважно стежить за ситуацією у Балтійському морі і за спробами Росії обійти існуючі санкції і оцінює всі варіанти, включаючи додаткові санкції", заявив прессекретар Райан Нікель.

Крім того, пише агентство, один із помічників в Сенаті США, який говорив на умовах анонімності, повідомив, що деякі законодавці недавно говорили з Річардом Гренеллом, колишнім послом США у Німеччині, про можливості введення нового законодавства про санкції.

Як повідомлялося в УНН, посол Сполучених Штатів у Німеччині Річард Гренелл розповів в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt, опублікованому у вівторок, 26 травня, що США готові ввести нові санкції стосовно газопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Новини Світу