ukenru
u-saudivskiy-araviyi-pobuduyut-misto-iz-shtuchnim-intelektom

У Саудівській Аравії побудують місто із штучним інтелектом

 • 19276 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. На північному заході Саудівської Аравії побудують нове місто Neom, яке буде мати власний штучний інтелект, передає УНН посилаючись на Bloomberg.

"Я запропонував ідею побудови такого міста ще у 2015 році, а вже у 2016 році ми почали працювати над його розробкою.

Проект стане найдорожчим та амбітним із реалізованих у країні. У Neom все буде мати штучний інтелект. Тому всі, хто буде жити у місті повинні мати спеціальну техніку, по типу Apple watch, особи, які не будуть мати такої техніки та захочуть відвідати місто- повинні будуть отримати дозвіл на це", - сказав наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммад ібн Салман.

За його словами, проект міста повністю реалізується у 2025 році. До того моменту, планується, що з 2020 року люди зможуть відвідувати Neom у рамках "екскурсій".

Інвестиції в проект оцінюють в 500 млрд дол., він буде профінансований за рахунок державного бюджету, ресурсів саудівського держінвестфонду Public Investment Fund і приватних інвестицій,

Як повідомляв УНН, компанія Toyota Motor Corp заявила, що до 2020 року представить електричний автомобіль, який буде використовувати штучний інтелект для взаємодії з водієм.

Українські Національні Новини

Новини Світу