ukenru
u-sap-vidkidayut-mozhlivist-ukladannya-ugodi-mizh-onischenkom-i-slidstvom

У САП відкидають можливість укладання угоди між Онищенком і слідством

 • 8932 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відкидають можливості укладання угоди між слідством та Онищенком через те, що він підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба САП, передає УНН.

"Безпосередньо підозрюваний Онищенко О.Р. чи його адвокати не звертались до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з ініціативою про укладення угоди про визнання винуватості, а вказане питання прокурорами САП із підозрюваним чи його захисниками взагалі не обговорювалось у будь-якому з форматів", - йдеться повідомленні.

При цьому у САП наголосили, що роль організатора злочинної організації та участь у вчиненні особливо тяжких злочинів, що інкримінуються Онищенку в рамках висунутої підозри не дозволяє взагалі стверджувати про можливість укладення угоди про визнання винуватості з підстав, передбачених п. 2 ч. 4 ст. 469 КПК України.

Нагадаємо, 14 травня САП відкрила справу проти керівництва НАБУ. Причина — публікація відеозаписів переговорів “ймовірно керівника Головного підрозділу детективів НАБУ та інших детективів з підозрюваним Онищенком про конкретні умови укладення угоди, в саме обговорення чіткої суми та подальшої долі підприємств, належних йому та фактичного підтвердження факту "конфіденційного“ спілкування без відома прокурорів — процесуальних керівників”.

Як повідомляв УНН, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спростувала низку заяв Національного антикорупційного бюро України.

“Закликаємо НАБУ як орган досудового розслідування не вводити громадськість в оману шляхом поширення інформації, яка не відповідає дійсності та припинити "жонглювання" нарізками відеозаписів”, — говориться у заяві відомства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП