ukenru
u-sap-rozpovili-koli-prodovzhat-rozglyadati-spravu-okhendovskogo

У САП розповіли, коли продовжать розглядати справу Охендовського

 • 9774 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Справа голови ЦВК Михайла Охендовського буде відновлена після того, як в Україну надійдуть відповіді на міжнародні доручення з п’яти країн. Про це під час брифінгу заявив заступник керівника САП Володимир Кривенко, передає кореспондент УНН.

“По справі Охендовського — наразі в шість країн, п’ять Евросоюзу та США, направлені міжнародні доручення, але поки що надійшла відповідь на одне доручення. Після отримання відповідей на усі міжнародні доручення справа буде відновлена. Для того, щоб при передачі справи до суду та прийняття законного рішення мати дані з усіх держав”, — заявив В.Кривенко.

Він додав, що США обіцяє надати відповідь в березні-квітні 2018 року, окрім того, очікуються подібні дії від Німеччини, Бельгії, Франції.

“Як правило, ці міжнародні доручення тривають близько 4-5 місяців, і десь скоро вони повинні бути. Але не факт, що доручення дійде з повною інформацією, і не факт, що інші питання ми будемо встановлювати через доручення”, — резюмував В.Кривенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник вважає, що по справі Охендовського зібрано достаньо доказів

Нагадаємо, 9 червня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура зупинила слідство у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до отримання відповідей щодо міжнародної правової допомоги в рамках досудового розслідування від інших держав.

Як повідомляв УНН, 13 грудня минулого року детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину. Йдеться про "чорну бухгалтерію Партії регіонів".

Проте у березні 2017 року голову Центральної виборчої комісії України Михайла Охендовського оголосили потерпілим у кримінальному провадженні про дії детективів Національного антикорупційного бюро України щодо нього. Згодом Генеральна прокуратура України закрила справу, яку було відкрито за рішенням Печерського районного суду Києва, щодо порушення САП і НАБУ прав голови ЦВК Михайла Охендовського.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП