ukenru
u-sap-rozpovili-koli-peredadut-spravu-chausa-do-sudu

У САП розповіли, коли передадуть справу Чауса до суду

 • 8656 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Справа щодо судді-утікача Миколи Чауса буде передана до суду упродовж місяця, після його екстрадиції до України. Про це він заявив під час прес-конференції повідомив голова САП Назар Холодницький, передає кореспондент УНН.

“Щодо судді М.Чауса — всі необхідні документи для екстрадиції нами подані молдавським колегам. Зараз лише від молдавської сторони залежить, коли цей підозрюваний буде екстрадований в Україну. Можу запевнити, що після того, як підозрюваний М.Чаус буде доставлений в Україну, мине не більше місяця, щоб справа опинилась в суді. У нас все готово”, — підкреслив Н.Холодницький.

Він додав, що суддя-утікач в Молдові оскаржує кожне процесуальне рішення, але процес триває “згідно з молдавським законодавством”.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Миколу Чауса, якого піймали на хабарі у 150 тис. дол.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного. Повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.368 ККУ йому направили 11 серпня. 6 вересня 2016 року Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. 27 жовтня 2017 року в розшук суддю Чауса оголосив Інтерпол.

Українські Національні Новини

Політика