ukenru
u-sap-obgruntuvali-rozmir-2-mlrd-zastavi-r-nasirovu

У САП обгрунтували розмір 2 млрд застави Р.Насірову

 • 22919 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Прокурор 4-го відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов пояснив, чому тимчасово відстороненому голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову необхідно збільшити розмір застави до 2 млрд грн. Про це він заявив в ході засідання аргументуючи скаргу САП на рішення суду першої інстанції, передає кореспондент УНН.

"Такий розмір застави у 100 млн грн не здатен гарантувати належну процесуальну поведінку підозрюваного у разі її внесення",- сказав А.Перов.

Він додав, що родина Р.Насірова "не бідує".

Він зазначив, що стороні обвинувачення не зрозуміло, чим керувався слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва визначивши розмір застави – 100 млн грн.

А.Перов зазначив, що лише за офіційними даними у родини Р.Насірова готівкою є близько 55 млн грн.

"Пан Насіров володіє близько 50 сотками землі у Чернігові та області, які відповідно до відкритих джерел, ринкова ціна за сотку….від 10 до 20 тис. грн… відповідно загальна вартість даних земельних ділянок у сукупності складає щонайменше 2 млн грн", - уточнив А.Перов.

Також у користуванні Р.Насірова перебуває ділянка 24,3 га.

А.Перов нагадав, що Р.Насіров також задекларував дві квартири у Лондоні вартістю 96 та 120 фунтів стерлінгів на час придбання.

"Ці квартири розглядаються виключно у двох аспектах – це майновий стан та ризики, тобто можливість мешкати за межами України",- підкреслив А.Перов.

Також у Козині дружині належить будинок у Козині та садовий будинок площею по 200 кв м, а також квартири площею 66 кв м, 86 кв м, 79 кв м у Києві.

Також у сім'ї є автомобілі ТОЙОТИ ЛЕНД КРУЗЕР І МОТОЦИКЛ ХАРЛЕЙ ДЕВІДСОН.

У дружини Р.Насірова є також земельні ділянки 500 кв м (4,2 млн грн.), 450 та 420 кв м у Козині, квартира 157 кв м (10 млн грн.) у Києві та машиномісце, а також земельна ділянка в іншому праві користування площею 450 кв м в Козині.

Також за даними прокуратури, дружина має корпоративні права вартістю 1 млн 750 тис. грн.

"Прибуток одержаний Насіровим та його дружиною складає понад 9 млн грн.", - додав прокурор, зауваживши, що тесть підозрюваного є "заможною людиною".

"Ми вважаємо рішення суду першої інстанції (в частині розміру застави – ред..) не обгрунтованим", - сказав А.Перов.

Він додав, що застава у 2 млрд грн. відповідає завданим збиткам і забезпечить його належну процесуальну поведінку.

А.Перов зазначив, що Р.Насіров не є одним підозрюваним у даному кримінальному провадженні, а відомості щодо епізоду пов’язаного саме з ним внесені до ЄРДР в листопаді 2016 року.

Нагадаємо, захист попросив суд відпустити Р.Насірова і перевірити обґрунтованість його підозри.

Як повідомляв УНН, Р.Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Солом’янський районний суд Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП