ukenru
u-rumuniyi-zvilnili-glavu-politsiyi

Главу поліції звільнили у Румунії

 • 21584 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У Румунії звільнили главу поліції Богдана Деспеску. Про це повідомляє УНН з посиланням на уряд Румунії.

Відзначається, що відставка Депеску була затверджена ще Міхаєм Фіфором - тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра до призначення на цю посаду Віорики Денчіле сьогодні ввечері.

"Я усвідомлюю, що наші зусилля, тих, для кого роль поліцейського - покликання, легко можуть бути затьмарені, поведінкою тих, хто не розуміє, що поліцейська форма не ставить вас вище закону. Саме про такий випадок повідомлялося в останні дні", - сказав Богдан Деспеску, коментуючи при цьому справу поліцейського Еуджена Стена, обвинуваченого в декількох актах педофілії, пише Romania.TV.

Як повідомляє прес-служба румунського уряду, кадрові зміни ініційовані міністром внутрішніх справ Кармен Дан.

Нагадаємо, напередодні в Бухаресті поліцейський був звинувачений в сексуальних домаганнях до двох малолітніх дітей. Інцидент стався в одному з районів Бухареста.

Після цього, колишній прем'єр-міністр Міхай Тудосе закликав міністра МВС Кармен Дан піти у відставку. Однак, її підтримали у правлячій партії соціал-демократів (PSD). Це спровокувало чергову політичну кризу, яка закінчилась відставкою всього складу уряду Тудосе.

Як повідомляв УНН, президент Румунії Клаус Йоханіс сьогодні затвердив Віоріку Денчіле на пост прем'єр-міністра країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу