ukenru
u-rosiyskomu-ditsadku-viyavili-pidvischennya-radiatsiyi-ditey-rozpodilili

У російському дитсадку виявили підвищення радіації: дітей розподілили

 • 8222 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Кемеровський дитсадок номер 145 змушений був розподілити вихованців двох груп по іншим дошкільним освітнім установам після рішення суду про призупинення на 35 днів роботи чотирьох приміщень - ігрових і спальних кімнат, в яких було виявлено підвищений вміст радону. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу адміністрації міста, передає УНН.

"У нас виявлено перевищення природного газу радону в двох групах, 46 вихованців розподілені за погодженням з батьками в інші дитсадки", - сказала співрозмовниця агентства.

За даними сайту дитсадка його відвідують 165 вихованців.

Фахівці Росспоживнагляду в Кемеровській області при проведенні планової виїзної перевірки виявили порушення санітарного законодавства - перевищення вмісту радону в двох спальних і двох ігрових кімнатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці знайшли у зоні відчуження гнізда чорного лелеки, орлана білохвостого і сичика-горобця

Заводський районний суд заборонив експлуатацію приміщень на 35 діб.

"Після 12 лютого буде повторне дослідження на наявність радону", - додали в прес-службі.

Довідка УНН: Радон - радіоактивний хімічний елемент, який міститься в земній корі у вигляді безбарвного газу. Радон може бути небезпечний для людини - при вдиханні він може провокувати виникнення раку легенів. Вважається, що небезпека радон несе, якщо накопичується в замкнутих приміщеннях, в яких знаходяться люди.

Українські Національні Новини

Новини Світу