ukenru
u-rosiyi-zbirayutsya-pidvischiti-pensiyniy-vik

У Росії збираються підвищити пенсійний вік

 • 11250 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Російська влада готова запустити процес підвищення пенсійного віку, внести відповідний законопроект до держдуми РФ уряд країни може вже у четвер, 14 червня. Про це з посиланням на двох російських федеральних чиновників повідомляють "Ведомости", передає УНН.

"Уже завтра уряд може внести в держдуму законопроект про підвищення пенсійного віку", - цитує дані двох російських посадовців видання.

Російський уряд, як очікується, запропонує депутатам "найжорсткіший з варіантів" - 65 років для чоловіків і 63 роки для жінок. Принципове рішення, за словами джерел, прийнято давно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу та Азарову пенсії в РФ не перераховують

Предметів для торгу між фінансово-економічним блоком російського уряду та соціальним блоком, який в травні очолила Тетяна Голікова, залишилося не так вже й багато. Уряд запропонує підвищувати пенсійний вік за сценарієм мінфіну РФ - по року в рік, починаючи з 2019 року, пише видання.

При цьому, як зазначається, під час обговорення в держдумі Росії будуть визначені поступки: щодо темпів підвищення, можливо, частково щодо підсумкового пенсійного віку, зауважує експерт, знайомий з ходом обговорення в російському уряді.

Наразі в Росії чоловіки виходять на пенсію в 60 років, жінки - у 55.

Українські Національні Новини

Новини Світу