ukenru
u-rosiyi-zatrimali-pidlitka-za-pidgotovku-zbroynogo-napadu-na-shkolu

У Росії затримали підлітка, який нібито готував напад на школу за вказівкою українця

 • 16196 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. У Росії затримали підлітка, який готував збройний напад на навчальний заклад. До скоєння масового вбивства його схиляв нібито користувач "Телеграм", якийсь Овсюк Ярослав, який проживає на території України. Про це заявили у ФСБ Росії, передає УНН.

Цитата

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації в м. Казані попереджено збройний напад на освітній заклад. В результаті проведених заходів затриманий причетний до підготовки даного злочину неповнолітній громадянин Росії", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за адресою його проживання вилучено пневматичну гвинтівку, а також засоби зв'язку, що містять пошукові запити про переробку даного виду зброї в бойову, матеріали про збройні напади на освітні установи.

"Згідно з отриманими свідченнями затриманого до скоєння масового вбивства його схиляв користувач месенджера "Телеграм" якийсь Овсюк Ярослав, який проживає на території України", - наголошується в повідомленні.

Слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації в Республіці Татарстан відносно затриманого порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 30, частини 2 статті 105 (підготовка до вбивства двох і більше осіб) КК Росії.

Доповнення

У російському Ростові затримали студента за заклик у соцмережах влаштувати масовий розстріл людей в університеті. Хлопець назвав себе другом Казанського стрілка Ільназа Галявієва.

Нагадаємо

19-літній Ільназ Галявієв влаштував стрілянину в Казанській школі 11 травня 2021 року. Загинули семеро дітей і двоє дорослих, 20 осіб були госпіталізовані.

На допиті він заявив, що вважає себе "богом і всіх ненавидить". Він не стояв на обліку у психіатра і володів зброєю легально.

За фактом нападу на навчальний заклад порушено кримінальну справу щодо масового вбивства. Районний суд Казані заарештував стрілка на два місяці.

Українські Національні Новини

Новини Світу