ukenru
u-rosiyi-sposterigayetsya-defitsit-raket-povitryani-sili-zsu

У росії зафіксовано дефіцит ракет – Повітряні сили ЗСУ

 • 166218 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. росія змінює тактику ракетних ударів по Україні, оскільки відчуває дефіцит ракет певного виду. Про це під час брифінгу повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише УНН.

Цитата

"Противник змінює тактику, зрозуміло, що ракет мало. Ракети вже просять, де тільки можуть. А більше ніде взяти, як в Ірану або їх іншого союзника – Північної Кореї. Ракети "Іскандер" у противника в дуже серйозному дефіциті на сьогодні, запас вони вичерпали. Тому балістичні ракети намагаються отримати саме в Ірану", – сказав Ігнат.

Деталі

За словами речника, інші види ракет теж у дефіциті для росії, тому вона завдає ударів виключно по критичній інфраструктурі України, а важливі військові об'єкти "вже не цікаві".

"Розслаблятися не можна, але як показує статистика, саме по енергетиці б'є ворог. Наймасованіший удар за жовтень був 10 числа. 84 ракети полетіли, з них 55 ракет – Х-101 і Х-55, які найдорожчі у них на озброєнні. Вони не пожаліли", – зазначив Ігнат.

Він додав, що росія має в достатній кількості ракети Х-22, але незрозуміло, в якому вони стані і як точно будуть летіти. Крім того, країна-агресор має у надлишку ракети С-300, які виробляє.

Нагадаємо

Генштаб ЗСУ повідомив, що втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні сягнули вже близько 69 700 осіб, 2640 танків, 272 літаків, 251 гелікоптера та сотень одиниць військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство