ukenru
u-rosiyi-proyshla-chergova-khvilya-protestiv-proti-pensiynoyi-reformi

У Росії пройшла чергова хвиля протестів проти пенсійної реформи

 • 9703 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. У Росії пройшла чегова хвиля протестів проти пенсійної реформи, незважаючи на пропозицію президента РФ Володимира Путіна підвищити пенсійний вік жінкам до 60, а не до 63, як пропонується у законопроекті, передає УНН з посиланням на DW.

Організаторами мітингів проти пенсійної реформи були Комуністична партія Російської Федерації, ліберальна партія "Яблуко", "Демократичний вибір" та низка інших політичних сил.

За даними організаторів, у Владивостоці в акції взяли участь 2000 осіб, у Новосибірську - до 2500, в Єкатеринбургу - 500 осіб.

Масові мітинги відбулися також в Барнаулі, Брянську, Ліпецьку, Омську, Ростові-на-Дону, Самарі.

У Москві відбулося відразу дві акції: у мітингу комуністів взяли участь, за даними поліції, 6000 осіб, а в акції партії "Справедлива Росія" - 1500.

Як повідомляв УНН, 19 липня Державна дума РФ в першому читанні прийняла законопроект про підвищення пенсійного віку в Росії.

28 липня понад 50 тис. осіб в Москві зібралися на мітинг з вимогою відставки уряду і проведення референдуму щодо пенсійної реформи.

Нагадаємо, 29 серпня президент Росії Володимир Путін у телезверненні запропонував підвищити пенсійний вік до 60 років для жінок та до 65 - для чоловіків. Законопроектом пропонується підвищення віку до 63 і 65 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу