u-rosiyi-pomitili-rukh-viyskovoyi-koloni-u-lipetskiy-oblasti-u-regioni-obmezhili-rukh

У росії помітили рух військової колони у липецькій області: у регіоні обмежили рух

 • 1311127 переглядiв

Деталі

Колона пвк "вагнер" проїхала повз воронеж вдень у суботу, повідомляє Reuters з посиланням на журналіста. "Журналіст Reuters бачив, як армійські вертольоти відкрили вогонь по озброєній колоні "вагнера", яка просувалася повз місто воронеж із бронетранспортерами і як мінімум одним танком на вантажівці з бортовою платформою", - пише агентство.

Тим часом рух обмежили через усі в'їзди на трасу М-4 "Дон", розташовані на території липецької області, повідомила місцева влада.

Видання "Медиазона" тим часом опублікувало відео свого підписника, на якому, як стверджується, видно рух колони військової техніки в сторону москви по трасі М-4 у липецькій області. 

Також повідомляється, що траса М-4 "Дон" - через ростов-на-дону і воронеж (де, за словами губернатора, йдуть «оперативно-бойові заходи») на москву - частково перекрито в підмосков'ї.

Влада липецької області скасувала до особливого розпорядження всі автобусні рейси до воронезької області, в тому числі транзитні. "Окрім того, можливі скасування та затримки рейсів у напрямку москви", - ідеться в повідомленні.

У липецькій області водії автобусів вішають на них білі прапори, щоб уникнути обстрілів з повітря, повідомляє "Медиазона".

Також росЗМІ повідомляють про перебої з міжміським транспортом у воронежі: що з Воронежського автовокзалу не відправляються автобуси на південь регіону, а також єлець в липецькій області і сам липецьк - це на північ від воронежа.

Влада липецької області тим часом закликала жителів не залишати будинки без гострої необхідності та утриматися від поїздок на особистому та громадському транспорті.

«Для забезпечення правопорядку та безпеки громадян липецької області, оперативний штаб регіону просить жителів без гострої необхідності не залишати свої будинки і утриматися від будь-яких поїздок на особистому чи громадському транспорті", - ідеться в зверненні оперативного штабу регіону.

У РЖД повідомили, що потяги - а через воронеж йдуть поїзди з центру на південь росії - у південному напрямку прямують за графіком, вокзали працюють у штатному режимі.

При цьому у російських телеграм-каналах з'явилася інформація, що цивільні літаки почали облітати не лише воронезьку та ростовську область, а й липецьку область. При цьому Воронезький аеропорт закритий ще з 24 лютого 2022 року.

У свердловській області рф запроваджено режим підвищеної готовності, також повідомляють росЗМІ.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

путін виступив із телезверненням, пригрозивши учасникам збройного заколоту неминучим покаранням. Президент рф звинуватив їх у зраді росії. За його словами, збройні сили отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто організував заколот, та дії «будуть жорсткими».

Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин відмовився скласти зброю "на вимогу президента, фсб чи ще когось". Він заявив, що "з приводу зради батьківщини президент глибоко помилився".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    москва готується до облоги: у ГУР розповіли деталі

     • 1483799 переглядiв

    У Криму оголошено тривогу в силових структурах

     • 2038659 переглядiв