ukenru
u-rosiyi-nazvali-prichinu-zatrimannya-ukrayinskogo-sudna

У Росії назвали причину затримання українського судна

 • 14306 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Українське риболовецьке судно "ЯОД-2105" з чотирма моряками на борту затримали за нібито незаконний рибний промисел в "російській економічній зоні" - окупованому Криму. Про це повідомили в прес-службі "прикордонного управління ФСБ у Республіці Крим", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"На північний захід від мису Урет прикордонним сторожовим кораблем "Аметист" прикордонного управління ФСБ Росії у Республіці Крим затримано українське риболовецьке судно "ЯОД-2105" (порт приписки Вилкове, Україна), яке здійснювало незаконний промисел водних біологічних ресурсів в російській винятковій економічній зоні без дозвільних документів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що капітан і члени екіпажу судна нібито зізналися, що займалися пошуком і розробкою місць видобутку водних біологічних ресурсів.

"У ході опитування капітан і члени екіпажу визнали, що займалися пошуком і розробкою місць видобутку водних біологічних ресурсів у виключній економічній зоні Російської Федерації. На шхуні були знаряддя промислу камбали-калкан: ставні сітки, пристосування для вибірки мереж і подальшого транспортування улову. Рибальське судно доставлено в порт Севастополь", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, управління Нацполіціі порушило кримінальну провадження за фактом захоплення українського маломірного рибопромислового судна і незаконного затримання чотирьох громадян України.

Українські Національні Новини

Політика