ukenru
u-rosiyi-khlopets-z-vil-statusom-vkusiv-politseyskogo-pid-chas-zatrimannya

У Росії хлопець з ВІЛ-статусом вкусив поліцейського під час затримання

 • 17407 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Житель Москви з підтвердженим ВІЛ-статусом вкусив співробітника поліції під час затримання. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram канал Baza.

Цитата

"Хлопця затримали разом з другом, коли вони пили алкоголь біля станції "Домодєдовська". Двоє поліцейських посадили затриманих в машину, щоб відвезти до відділу і оформити адміністративку за розпивання. Поїздка вийшла незабутня - під час руху хворий ВІЛ сіпнувся з заднього місця і вкусив одного з поліцейських за руку", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що травма виявилася не смертельною, але вже в відділі співробітник поліції, розбираючи документи затриманого дізналися, що у чоловіка підтверджений ВІЛ.

"Виявилося, що у чоловіка підтверджений ВІЛ, а значить хворобу він міг передати поліцейському (хоч для зараження звичайного укусу недостатньо). У підсумку на чоловіка порушили кримінальну справу за застосування насильства відносно представника влади, але, можливо, незабаром до нього додатися ще одне - за умисне зараження ВІЛ-інфекцією", - наголошується в повідомленні.

Довідка

ВІЛ-інфекція передається:

• статевим шляхом (при статевих стосунках з ВІЛ-інфікованою особою);
• парентеральним шляхом (через кров, насамперед, через загальні шприци та голки при внутрішньовенному введенні наркотичних речовин, через забруднений кров'ю, нестерильний медичний інструмент)
• від ВІЛ-інфікованої матері до дитини (під час вагітності, пологів або годування грудним молоком).

ВІЛ-інфекція не передається:

• через піт, сечу, сльози, слину, оскільки кількість вірусних частинок в цих рідинах надзвичайно мала для зараження;
• побутовим шляхом: через повітря (при чханні, кашлі), при спільному проживанні, роботі в одному приміщенні, користуванні посудом. Не треба боятися подати руку або обійняти інфіковану людину, не страшні і дружні поцілунки;
• при спільному відвідуванні місць громадського користування (лазні, сауни, басейну, туалету). ВІЛ-інфекцією не можна заразитися в громадському транспорті;
• через укуси комарів або інших комах, адже в організмі комахи вірус не здатний розмножуватися.

Доповнення

У Краснодарському краї РФ, чоловік скоїв наїзд на пішоходів, які перебували на тротуарі. У результаті події постраждали шестеро людей, включаючи трьох дітей.

Українські Національні Новини

Новини Світу