ukenru
u-rosiyi-gotuyutsya-do-nedilnikh-protestiv-vlada-perekriye-tsentr-moskvi-politsiya-zatrimuye-zhurnalistiv

У Росії готуються до недільних протестів: влада перекриє центр Москви, поліція затримує журналістів

 • 14102 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У неділю, 31 січня, в день проведення чергових акцій протесту прихильників Олексія Навального, влада Москви закриє для пішоходів всю центральну частину міста навколо Кремля. Про це йдеться на сайті ГУ МВС Москви, пише УНН.

Що відомо

У відомстві Москви повідомили, що перекриють Кремлівську і Москворецьку набережні, Китайгородський проїзд, Стару площу, Луб’янську площу, Театральний проїзд, вулицю Мохову і Манежну.

Також для пішоходів будуть закриті вулиці, що ведуть від Бульварного кільця до центру: Петрівка, Неглинна, Велика Луб’янка, М’ясницька, Маросійка та інші. У зоні перекриття будуть і урядові будівлі — Кремль, Держдума, адміністрація президента Росії, будівля ФСБ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брата Навального відправили під домашній арешт

Раніше повідомлялось, що завтра, 31 січня, з 8 ранку (7 ранку за часом Києва) будуть також закриті центральні станції московського метрополітену: Олександрівський сад, Мисливський ряд, Театральна, Площа Революції, Кузнецький міст, Луб’янка, Китай-місто.

У поліції Москви додали, таке рішення влада прийняла для того, щоб запобігти черговій хвилі масових протестів прихильників Олексія Навального 31 січня, які були анонсовані раніше у соцмережах.

Додатково:

У Москві при виході з дому сьогодні, 30 січня, силовики затримали головного редактора “Медіазони” Сергія Смирнова, інформують у виданні. У відділі поліції щодо нього спочатку склали протокол про участь в демонстраціях за Навального 23 січня, де він, як повідомляється, не був присутнім. Потім протокол переписали, вказавши там, що жартівливий пост у Твіттері журналіста нібито закликає до акцій протесту.

У підсумку Смирнова все ж випустили під зобов’язання про явку в суд 3 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинги за Навального: у РФ заарештували українку, "напала" на силовика

Нагадаємо

23 січня у кількох містах Росії відбулися масові акції протесту на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, якого арештували 17 січня. Поліція застосовувала силу, арештували близько 3,5 тисяч мітингарів.

Українські Національні Новини

Новини Світу