ukenru
u-rosiyi-druga-khvilya-pavodku-pidtopila-bilsh-nizh-400-budinkiv

У Росії друга хвиля паводку підтопила більш ніж 400 будинків

 • 14010 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Паводок, який розпочався 27 липня після злив в Іркутській області Російської Федерації, підтопив 475 житлових будинків в 20 населених пунктах. Про це повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

Як повідомили у російському головному управлінні МНС, у зону підтоплення потрапили вісім районів області, 20 населених пунктів, 475 будинків з населенням 2 тис. 699 осіб, з яких 653 - діти.

Крім того, підтоплені 657 присадибних ділянок, два соціально значущих об'єкта, один автомобільний міст і три ділянки автодоріг.

У відомстві уточнили, що підйом води через дощі стався в річках Кирей, Ія, Олха, Катаржанка, Солзан, Харлахта, Ока, Тойсук і Хорки. Ситуацію ускладнив і високий рівень грунтових вод.

Раніше повідомлялося, що через підвищення води в річці Ія в місті Тулун перекрита ділянка федеральної траси "Сибір". Крім цього, в Шелехівському районі підтоплено чотири садівництва - 456 дачних будинків та 280 ділянок.

Також повідомляється, що рятувальники евакуювали майже дві тисячі осіб, в тому числі 1,5 тис. дітей, з 12 оздоровчих таборів. Десять установ евакуйовані в Шелехівському районі, ще два - в Слюдянському районі.

Нагадаємо, кількість госпіталізованих через паводки перевищила 700 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП