ukenru
u-rosiyi-azhiotazh-na-aviakvitki-na-kordonakh-krayini-chergi-z-avto-ta-lyudey

У росії ажіотаж на авіаквитки, на кордонах країни черги з авто та людей

 • 153046 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Після того, як президент рф володимир путін вранці 21 вересня оголосив про часткову мобілізацію, у росії різко зріс попит на авіаквитки з Москви до країн, для яких не потрібні російські візи, пише CNN. Місцеві Telegram-канали тим часом повідомляють про черги з авто та людей на кордонах країни, передає УНН.

Деталі

За даними російських вебсайтів з продажу авіаквитків, всі прямі рейси до країн, для яких не потрібні російські візи, розпродані щонайменше до п’ятниці, 23 вересня. Одними з найбільш заповнених є рейси з Москви до Стамбула (Туреччина), Єревана (Вірменія) та Баку (Азербайджан).

Дані Google Trends свідчать, що протягом останньої доби серед росіян зросли запити "виїхати з росії". Крім цього, у чотири рази збільшився пошук місцевого агрегатора квитків "Aviasales". Зазначається, що квитки в один кінець на 23 вересня з Москви до Стамбула коштують від 2715 доларів США, до сьогодні їх ціна була близько 350 доларів.

Також подвоюються та потроюються ціни на авіаквитки до Белграда, Тель-Авіва та Стамбула.

Telegram-канал "NEXTA Live" опублікував фото з російсько-білоруського кордону, на якому зображена черга з людей, переважно чоловіків, та авто.

Інший місцевий Telegram-канал повідомляє про великі черги на кордоні росії та Казахстану.

Нагадаємо

У середу, 21 вересня, російський президент володимир путін заявив про часткову мобілізацію в рф.

У Естонії заявили, що не надаватимуть притулок росіянам, які хочуть уникнути мобілізації. 

У Фінляндії повідомили, що відмовлятимуть у візах тим росіянам призовного віку, хто відмовиться повертатися через мобілізацію

Українські Національні Новини

Новини Світу