u-rosii-prezydent-viiskovoho-naukovo-doslidnoho-instytutu-sprobuvav-pidpalyty-sebe-zmi

У Росії президент військового науково-дослідного інституту спробував підпалити себе – ЗМІ

 • 66229 переглядiв

74-річний Володимир Арсеньєв, президент ЦНДІ 'Хвиля', спробував самоспалення на Червоній площі в Москві. Він протестував проти звинувачень у зриві військових поставок на держоборонзамовлення.

Президент Центрального науково-дослідного інституту "Хвиля", 74-річний Володимир Арсеньєв, спробував спалити себе на Червоній площі у Москві. Про це у п'ятницю, 26 липня, повідомляють Telegram-канали Mash та Baza, а також російська газета "Московський комсомолець" (МК), передає УНН.

Деталі

За даними журналістів, Арсеньєв таким чином хотів висловити незгоду зі звинуваченнями у зриві військових поставок на держоборонзамовлення. Як пише МК, до "Ростеху" раніше надійшла скарга, в якій говорилося, що керівництво ЦНДІ "Хвиля" "свідомо затримало постачання необхідної продукції

За даними Mash, інститут Арсеньєва "потрапив під перевірку", але порушень у ньому не знайшли. Журналісти стверджують, що Володимир Арсеньєв у відповідь подав позов про захист честі та гідності, проте його було відхилено.

Крім того, за даними Baza, Арсеньєв "не так давно" написав заяву в Слідчий комітет, "де повідомив, що підприємство навмисне банкрутують і не дають йому виконати держоборонзамовлення". Аналогічні листи, стверджує Telegram-канал, чоловік відправив до Міноборони , ФСБ "та інші відомства".

На офіційному сайті ЦНДІ "Хвиля" йдеться, що інститут спеціалізується на виробництві та розробці "систем та засобів зв'язку, перспективних інерційно-навігаційних систем та метрологічного обладнання, призначених для Міноборони Росії, МНС та комерційного використання".

У Львові чоловік облився бензином і погрожував себе підпалити16.07.24, 17:52

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

У німецькому місті Меммінгені стався сильний вибух

 • 21261 переглядiв

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні

 • 25043 переглядiв