u-rosii-kateryni-duntsovii-zaboronyly-balotuvatysia-proty-putina-na-prezydentskykh-vyborakh

У Росії Катерині Дунцовій заборонили балотуватися проти Путіна на президентських виборах

 • 33052 переглядiв

Екс-тележурналістку Катерину Дунцову зняли з президентських перегонів у Росії через ймовірні порушення. Вона планує оскаржити це рішення.

Колишню тележурналістку Катерину Дунцову дискваліфікували як кандидата на наступних президентських виборах в Росії, що не дозволить їй балотуватися проти Володимира Путіна. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Члени російської Центральної виборчої комісії одноголосно проголосували за відхилення її кандидатури, посилаючись на "численні порушення" в документах, які вона подала на підтримку своєї кандидатури.

40-річна Дунцова повідомила в Telegram, що оскаржуватиме це рішення у Верховному суді, назвавши його необґрунтованим і недемократичним.

Цим політичним рішенням нас позбавляють можливості мати власного представника і висловлювати погляди, які відрізняються від офіційного агресивного дискурсу

написала Дунцова.

Контекст

Катерина Дунцова – журналістка та координатор добровольчого пошуково-рятувального загону, працювала депутатом Ржевської міськради. Про рішення висувати кандидатуру на пост президента вона оголосила 16 листопада, пояснивши це рішення тим, що "останні десять років країна рухається в невірному напрямку: курс узятий не на розвиток, а на руйнування". Дунцова виступає за припинення бойових дій, демократичні реформи, визволення політв'язнів.

путін подав документи на участь у виборах президента рф у 2024 році18.12.23, 16:09

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі