u-rosenergoatomi-zayavili-pro-nibito-vidklyuchennya-liniyi-elektroperedachi-yaka-zabezpechuye-elektrikoyu-zaes

У росенергоатомі заявили про нібито відключення лінії електропередачі, яка забезпечує електрикою ЗАЕС

 • 800501 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У російській компанії «росенергоатом» заявили, що Україна минулої ночі нібито відключила Дніпровську лінію електропередачі, що постачає електрику Запорізькій АЕС. Про це сказав радник гендиректора концерну "росенергоатом" Ренат Карчаа в ефірі російського телеканалу, пишуть росЗМІ, повідомляє УНН.

Цитата

"Сьогодні о 01:07 мск ... вони (Україна - прим.) беруть і відключають 750-ту Дніпровську лінію", - сказав Карчаа.

Доповнення

Напередодні Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило, що ЗАЕС вперше за чотири місяці вдалось підключити до єдиної доступної резервної лінії електропередач.

Повторне підключення до лінії 330 кВ має велике значення, оскільки ЗАЕС протягом останніх кількох місяців покладалася на єдину магістральну лінію 750 кВ для зовнішнього електропостачання, необхідного для охолодження реактора та інших важливих функцій ядерної безпеки та захисту. До початку війни у лютому 2022 року було чотири лінії 750 кВ.


Нагадаємо

Раніше Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомляв, що початкових заходів для стабілізації рівня води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС було вжито, але потрібні додаткові заходи.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Латвія частково відновила видачу віз росіянам

     • 584912 переглядiв