ukenru
u-rivnomu-zatrimali-derzhavnogo-reyestratora-za-spriyannya-reyderstvu

У Рівному викрили держреєстраторів на сприянні рейдерству

 • 12959 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. У Рівному правоохоронці викрили приватного виконавця та двох державних реєстраторів на незаконній зміні майнових прав в електронних базах Мін'юсту, внаслідок чого реальним власникам завдано збитки на більше ніж 20 мільйонів гривень. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними спецслужби, посадові особи одного з місцевих комунальних підприємств Рівного за змовою з представниками кримінальних кіл регіону здійснювали протиправну перереєстрацію нерухомості. Посадовці за винагороду систематично вносили неправдиву інформацію до державних баз даних, що сприяло легалізації рейдерських захоплень підприємств та нерухомого майна.

Приватного виконавця правоохоронці затримали в обласному центрі під час отримання 34 тисяч гривень ‒ другої частини неправомірної вигоди за відчуження нерухомого майна. Загалом за цю оборудку зловмисники отримали 65 тисяч гривень.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України проведено низку обшуків за місцем реєстрації комунального підприємства. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили претензійні судові документи та інші докази, що підтверджують неправомірну діяльність групи.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності.

Нагадаємо, на Харківщині рейдери намагалися захопити приватне сільгосппідприємство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП