ukenru
u-rivnomu-matir-pidozryuyut-v-umisnomu-pobitti-vlasnoyi-novonarodzhennoyi-ditini

У Рівному матір підозрюють в умисному побитті власної новонародженної дитини

 • 15374 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У Рівному правоохоронці розслідують побиття новонародженої дитини 19-річною матір’ю. Про це УНН повідомили у відділі комунікації ГУНП у Рівненській області.

"За фактами злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною та залишення її у небезпеці слідчі Рівненського відділення поліції розпочали досудове розслідування за ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування - ред.) і ч.2 ст. 135 Кримінального кодексу України (Залишення в небезпеці, - ред.). Окрім того, вчора, коли надійшов додатковий діагноз про перелом кісток основи черепа, ці тілесні ушкодження відносяться до тяжких, тому слідчі відкрили ще кримінальне провадження за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження)", - повідомили в поліції.

Наразі, жінку допитали, але поки її не затримували.

"Вона відпущена, з нею працюють слідчі, підозру їй поки не повідомили. Спочатку треба провести судово-медичну експертизу комплексну, вона відбуватиметься після того, як дитину вилікують. За її результатами можна буде повідомляти жінці про підозру", - зазначили в поліції.

У відділі комунікації ГУНП у Рівненській області розповіли, що жінка має ще одного трирічного сина, якої у неї відібрали та помістили до центру соціальної реабілітації дітей 19 вересня цього року.

"Родина перебуває як неблагополучна на обліку служби у справах дітей. Саму матір двічі притягували до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей, - ред.)", - додали в поліції.

Нагадаємо, 14 жовтня, близько першої години ночі, сусіди почули крики дитини, повідомили вахтерку, вона відчинила двері кімнати, де проживала 19-річна уродженка Гощанського району разом із немовлям. Хлопчику 26 днів. Викликали медиків швидкої, вони забрали дитину в лікарню, у неї діагностували попередньо черепно-мозкову травму, двобічну пневмонію і підозру на перелом кісток основи черепа. Станом на сьогоднішній день підозра ця підтвердилась. У дитини виявили переломи кісток основи черепа. Наразі немовля перебуває у реанімаційному відділенні.

Як раніше повідомляв УНН, на Херсонщині матір викинула немовля на смітник.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП