ukenru
u-rf-zvinuvachuyut-ukrayinu-v-zrivi-rozvedennya-sil-i-zasobiv-na-donbasi

У РФ звинувачують Україну в зриві розведення сил і засобів на Донбасі

 • 9118 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Повпред РФ в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донеччині Борис Гризлов заявив, що Київ "зірвав" розведення сил і засобів на Донбасі, узгоджене на попередній зустрічі контактної групи, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"На минулій зустрічі контактна група погодила графік розведення сил в Петровському і Золотому. Процес повинен був початися 7 жовтня. Однак київська сторона відмовилася починати розведення. Відповідно, збройні сили Донбасу були змушені залишитися на колишніх позиціях. Спроби почати розведення в наступні дні також були зірвані з боку Києва", - сказав Гризлов.

За його словами "головна причина гальмування мінського процесу - це позиція Києва".

Крім того, Гризлов заявив, що на Донбасі нібито виникла загроза загострення ситуації.

"Є загроза загострення ситуації на Донбасі в зв'язку з активізацією українських націоналістів, неонацистів. Вони брали участь у каральних діях на Донбасі, завжди були присутні на лінії розмежування і далеко не завжди підпорядковувалися офіційному командуванню Збройних сил України", - сказав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні українська сторона заявила, що НЗФ ОРДЛО не відводять от лінії зіткнення важку артилерію, зате розміщують на передовій танки і міномети, що робить неможливим розведення сил і засобів в районі н.п. Золоте і Петровське.

Українські Національні Новини

Політика