u-rf-zhurnalista-wall-street-journal-hershkovycha-zasudyly-do-16-rokiv-kolonii-u-spravi-pro-shpyhunstvo

У рф журналіста Wall Street Journal Гершковича засудили до 16 років колонії у справі про шпигунство

 • 9123 переглядiв

Суд рф засудив журналіста Евана Гершковича до 16 років колонії за звинуваченням у шпигунстві. США вважають затримання неправомірним і можливо планують обмін на російського ув'язненого.

У рф Свердловський обласний суд засудив американського журналіста Евана Гершковича до 16 років колонії у справі про шпигунство, передає УНН із посиланням на Медіазону.

Прокурор вимагав 18 років. У справі Гершковича відбулися лише два засідання. Вони пройшли у закритому режимі.

За версією фсб рф, Гершкович "за завданням ЦРУ" під виглядом журналістської діяльності збирав інформацію про роботу оборонного підприємства "Уралвагонзавод", що займається випуском та ремонтом військової техніки.

Американського журналіста затримали у березні 2023 року в Єкатеринбурзі — невдовзі після того, як він відвідав Нижній Тагіл, де знаходиться "Уралвагонзавод". Гершковича етапували до Москви та помістили до СІЗО "Лефортово".

Колеги журналіста з Wall Street Journal наполягали на його невинності. На знак солідарності з Гершковичем кілька співробітників американської газети поголили свої голови. Журналісти незалежних російських видань також виступили на підтримку кореспондента і вимагали його звільнити.

Додамо

Держдепартамент США визнав Евана Гершковича "неправомірно затриманим". Видання припускуає, що можливо, російська влада хоче використовувати американського журналіста для обміну з одним із російських засуджених у США.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    "Дюна: Пророцтво" вийде на HBO у листопаді

     • 7915 переглядiв

    OpenAI випускає дешевшу та легшу модель для розробників

     • 8350 переглядiв