ukenru
u-rf-zayavili-scho-ukrayina-vidmovilas-vid-spilnoyi-inspektsiyi-na-donbasi

У РФ заявили, що Україна відмовилась від спільної інспекції на Донбасі

 • 14991 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Україна фактично дезавуювала угоду про додаткові заходи щодо контролю за перемир'ям на Донбасі, і тепер весь комплекс таких заходів доведеться обговорювати заново. Про це заявив в середу повпред РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов за підсумками засідання групи, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"... Ми насилу добилися підписання додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню, але, на жаль, сьогодні Україна дезавуювала ці заходи. Київ знову відмовився від спільної інспекції. Заявлена ​​позиція Україна тільки підтверджує наявність порушень з її боку", - заявив Гризлов.

За словами Гризлова, "представники Донбасу" підкреслюють, що "відмова України від спільної інспекції означає відмову Києва від підписаних раніше додаткових заходів, від вже узгоджених рішень в рамках контролю режиму припинення вогню".

"Фактично, це вихід України з угоди від 22 липня 2020 року", - підкреслив російський повпред.

За його словами, тепер весь комплекс додаткових заходів доведеться обговорювати заново.

Зазначимо, що наразі представники української делегації не повідомляли подробиць щодо засідання контактної групи.

Як повідомлялося, бойовики на Донбасі після скасування спільної інспекції у районі Шумів, запланованої на 14 годину 10 вересня, обстріляли ці позиції, де мала відбутись зустріч СЦКК та ОБСЄ.

Нагадаємо, інспекція українських позицій за участю представників ОРДЛО біля селища Шуми під Горлівкою, запланована на 10 вересня, відтермінована — окупанти докорінно змінили свою позицію щодо домовленостей.

Українські Національні Новини

Політика