u-rf-z-kolonii-ta-sizo-znykly-shist-fihurantiv-politychnykh-sprav

У рф з колоній та СІЗО зникли шість фігурантів політичних справ

 • 18702 переглядiв

За останні три дні в росії зникли 6 політв'язнів з місць ув'язнення. Їх місцезнаходження невідоме, що може бути пов'язано з етапуванням, яке дозволяє владі ізолювати в'язнів від зовнішнього світу.

За останні три дні з колоній та СІЗО у рф зникли 6 фігурантів політичних справ - Саша Скочиленко, Олег Орлов, Ілля Яшин, Ксенія Фадєєва, Лілія Чанишева та Кевін Лік, передає УНН із посиланням на ОВД-Инфо.

Як пише ресурс, де знаходяться фігуранти полчтиних справ і що з ними відбувається — не знає ніхто: ні адвокати, ні тим більше близькі. Такі зникнення можуть відбуватися при етапуванні людей із одних установ до інших.

"За законом ФСВП зобов'язана повідомити про етапування одного з родичів засудженого. На практиці цього не роблять, користуючись тим, що засуджений сам має подати заяву, а термін такого повідомлення не встановлено законом.

Етапування - це законний спосіб для влади ізолювати фігурантів від усього навколишнього світу, позбавити їх права на листування, передачі та додаткове харчування. Етапи можуть тривати тижні та навіть місяці", - йдеться у повідомленні.

Ресурс візначає, що не володіє інформацією, з чим пов'язане одночасне зникнення одразу 6 політв'язнів у рф.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові та Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 43871 переглядiв

    ЦАХАЛ завдав удару по Бейруту. Ціллю був командир Хезболли

     • 17130 переглядiв