ukenru
u-rf-ukrayintsiv-suditimut-za-sprobu-kontrabandi-ptakhiv-z-chervonoyi-knigi

У РФ українців судитимуть за спробу контрабанди птахів з Червоної книги

 • 7661 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. У Російській Федерації завершили розслідування кримінальної справи проти громадян України, підозрюваних у спробі контрабанди диких тварин, занесених до Червоної книги РФ. Про це повідомила прес-служба Слідчого комітету РФ, передає УНН.

"Слідчими органами Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації завершено розслідування кримінальної справи стосовно членів міжрегіональної організованої злочинної групи, які звинувачувалися у незаконному зберіганні, утриманні та перевезенні диких тварин, що належать до видів, занесених до Червоної книги Російської Федерації і охоронюваним міжнародними договорами Російської Федерації (ч.3 ст.258.1 КК РФ) і замах на контрабанду особливо цінних диких тварин (ч.3 ст.30, ч.3 ст. 226.1 КК РФ)", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у вересні 2018 року уродженець Сирії, який постійно проживає на території Російської Федерації, з метою незаконного обороту диких тварин і їх переміщення через кордон РФ створив міжрегіональну організовану злочинну групу. До її складу в тому числі увійшло подружжя - громадяни України, які проживають на території Бєлгородської області.

На початку листопада 2018 року, як повідомили у СК РФ, діючи згідно з розробленим злочинному плану і заздалегідь розподіленим ролям, подружжя за вказівкою організатора на автомобілі прибули в місто Іркутськ, де від одного з громадян за 1000 доларів отримали вісім особин птахів виду кречет (falco rusticolus), включених до переліку особливо цінних диких тварин і водних біологічних ресурсів і занесених до Червоної книги РФ. Після цього в спеціально обладнаній схованці перевезли птахів в Білгородську область, де зберігали та утримували їх в сараї за місцем проживання для подальшого незаконного переміщення.

13 листопада троє співучасників на тому ж автомобілі перевезли цих птахів з метою їх реалізації в місті Шебекіно, розташованому поблизу українсько-російського кордону. Там вони були затримані співробітниками правоохоронних органів на місці злочину. За даними СК РФ, птахів вилучили, вони наразі перебувають у Бєлгородському зоопарку. Їх загальна вартість становить понад 9 млн рублів, повідомив СК.

Як зазначається, у ході слідства, зокрема, була проведена рідкісна судова експертиза - орнітологічна.
Наразі кримінальну справу направили для затвердження обвинувального висновку і подальшої передачі в суд для розгляду по суті.

Нагадаємо, під Києвом затримали громадянина РФ, якого підозрюють у вбивстві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП